Schrijven over

Je geleefde leven is een bron van verhalen. Bij het autobiografisch schrijven duiken we in jouw leven. Met hernieuwde blik ga je al schrijvend aan de slag. Je ziet, ontdekt en overziet. De verhalen verruimen je perspectief voor de toekomst. Je krijgt oog voor je eigen rode draad. Het werkt vitaliserend en verhelderend. Je kunt dit individueel of in een groep doen. Samen schrijven werkt verrijkend en verbindend. Thuis komt het er vaak niet van, samen kom je makkelijk in de flow van het herinneren, schrijven en delen. Dat inspireert.

Bekijk de agenda voor actueel aanbod.

Of neem contact op voor een aanbod op maat. Bijvoorbeeld: schrijvend je beroepsleven verkennen met collega’s, vriendschapsverhalen verzamelen met een groep vrienden, familieverhalen, samen schrijven rondom een thema of boek, schrijvend herdenken of vieren. Heb je een idee: neem contact op om het (samen) vorm te geven.

Praten over

Behoefte aan een goed gesprek?

Wil je samen op zoek naar waar jouw leven nu eigenlijk over gaat?

Kom op verhaal tijdens een biografisch gesprek. Bij mij als coach krijg je de vragen die prikkelen. Je reflecties krijgen meer richting en diepgang. Het gaat niet langer meer alleen over de dingen die niet goed gaan, je valkuilen of alles waar je last van hebt en in vast loopt. Je gaat juist op zoek naar kracht momenten en keerpunten die je in beweging brengen. Mijn vragen wekken energie op om jouw leven (weer) vorm te geven. Op jouw manier, omdat je (weer) weet wie je bent. Daar zit toekomstmuziek in.

Grondig.

Wil je je leven eens goed onder de loep nemen? Neem dan de tijd om je leven stapsgewijs (in stappen van 7 jaar) door te nemen. Door alle verschillende levensfasen heen ontdek je waar jouw leven over gaat. Het werkt krachtig door; je weet wat je te doen hebt, neemt je eigen lot (weer) in de hand. Het geeft energie, inzicht en overzicht. In dit grondige traject kan ook aandacht zijn voor biografische spiegelingen, wetmatigheden, maanknopen en/of planeetwerking.

Vier invalshoeken.

Onderzoek je leven in 6 gesprekken. Een thema uitdiepen? Je kunt dat krachtig doen via de vier elementen. Aarde: de feitelijke wereld waarin je leeft/werkt. Water: je energie, gezondheid, en gewoonten. Lucht: je verlangens, dromen, innerlijke dromen en angsten. Vuur: je unieke kracht, authenticiteit, keuzes en missie. Je weet weer waar je voor gaat. Het werkt als een APK voor je ziel.

Kort en krachtig.

Een enkel gesprek is soms genoeg om je richting weer te weten. Dat kan heel goed tijdens een wandeling.

In beeld.

Bij mij kun je je verhaal ook in beeld brengen. De verbeelding helpt je, om opnieuw te kijken en te zien. Je bent toeschouwer van jezelf en je verhaal. In mijn aanbod ‘beelden van’ kun je hier meer over lezen.

Alles is er al, ik kan je helpen het tevoorschijn te luisteren.


Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae. In his nemore temporibus consequuntur, vim ad prima vivendum consetetur. Viderer feugiat at pro.

Beelden van

Breng je leven in beeld.

Je ziet niet alleen het plaatje, maar krijgt, als het ware, oog voor de hele film. Jouw film. Waar gaat het over?

Steeds opnieuw ben ik verheugd over het werken met beelden en metaforen. Denk aan de goudvis: het kan je helpen om de kom wel te verlaten. Je hoeft hier niet kunstzinnig voor te zijn. Iedereen kan het. Een greep uit de mogelijkheden:

Breng een lastige situatie in beeld door middel van een opstelling met voorwerpen op tafel. Leg een keuzemoment voor je neer, door vloerankers te maken in de ruimte, waar je tussendoor kunt bewegen om de keuzes tot te door te laten dringen.

Maak een dreiluik over een kantelmoment in je biografie en krijg zicht op je drijfveren. Hiervoor ga je tekenen en schrijven. Een krachtig biografisch middel om markante momenten in je biografie te onderzoeken.

Leen beelden van anderen, uit de kunst of uit de krant. Gebruik (eigen) foto’s, maak een collage van knipsels die weergeven wat voor jou van waarde is. Mijn opdrachten helpen je op gang.

Breng je levenslijnen in kleur en compositie. Je gebruikt verschillende kleuren voor verschillende levensgebieden en leert over wetmatigheden en ritmes in de biografie. Je levenslijnen vormen op deze manier een waardevolle bron voor zelfkennis.

Ben je kunstzinnig? Ik maak graag gebruik van je creativiteit.

Ben je een buitenmens? Ik ga graag met je op pad. De inspiratie ligt er voor het griijpen.
Inspireren

Iets te herdenken of te vieren?

Inspiratie nodig voor je team?

Door de jaren heen verzorgde ik met regelmaat sessies voor groepen over uiteenlopende thema’s uit de biografiek of antroposofie. Mijn kracht ligt erin om eenvoudige woorden te geven aan, soms ingewikkeld lijkende, thema’s. Ik verbind daar sprekende werkvormen aan die helpen om samen aan de slag of in gesprek te gaan.

Serieus, maar met humor en lichtheid.

Heb je een idee? Neem contact op.

Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae. In his nemore temporibus consequuntur, vim ad prima vivendum consetetur. Viderer feugiat at pro.